Hlavní obsah

Obří zakázka Škody Transportation, do Bonnu dodá tramvaje za čtyři miliardy

Novinky, bož

Celkem 26 tramvají dodá do německého Bonnu plzeňská Škoda Tranportation. O vítězství v tendru společnost informovala v pondělní tiskové zprávě. Součástí kontraktu jsou i dodávky náhradních dílů na příštích 25 let. Město také může využít opci na dalších 12 tramvají, celkem se tak výše kontraktu může vyšplhat na čtyři miliardy korun.

Celkem 26 tramvají dodá do německého Bonnu plzeňská společnost Škoda Transportation.

Článek

Není to poprvé, co Škoda uspěla v německých tendrech. „Celkem osmdesát nových moderních tramvají zamíří v příštích letech na tratě mezi městy Mannheim, Ludwigshafen a Heidelberg,“ připomněl viceprezident společnosti Zdeněk Majer.

Před několika týdny byl také zahájen provoz tramvají ForCity v Chemnitzu.

Škoda Transportation dostala zakázku pro varšavské metro za osm miliard

Ekonomika

Škoda Transportation s víc než 5300 zaměstnanci je největší firmou zabývající se dopravním strojírenstvím ve střední a východní Evropě. Vyrábí tramvaje, příměstské elektrické vlaky, lokomotivy, soupravy metra, trolejbusy nebo elektrobusy.

V dubnu 2018 společnost převzala finanční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Letos v únoru prodala desetiprocentní podíl jednomu z původních akcionářů Škodovky a členu dozorčí rady Michalu Koreckému.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám