Hlavní obsah

OBRAZEM: Plastový Obama se prodává za 60 dolarů

Novinky, toh

Mánie kolem nového amerického prezidenta Baracka Obamy stále ještě neutichla. Na světlo světa se tak stále dostávají nové produkty s vizáží prvního černošského prezidenta Spojených států. Díky tomu může mít plastového Obamu doma téměř každý.

Foto: Garrige Ho, Reuters

Plastový Obama stojí přibližně 1290 korun.

Článek

Například firma z Hong Kongu dostala na pulty obchodů figurku s opravdu věrohodným ztvárněním Obamy, a to za necelých šedesát dolarů, tedy asi 1290 korun.

Obchodníci se snaží vytěžit z obrovské popularity nového prezidenta. Již před jeho inaugurací tak bylo možné na internetu zakoupit například i vibrátor s podobou Obamy.

Firmy chtějí vydělat na Obamově popularitě. Jeho plastovou figurku nabízejí i s "náhradními díly".foto: Reuters/Garrige Ho

foto: Reuters/Garrige Ho

Ve Spojených státech se do popředí zájmu dostala již i jeho manželka a dcery. Ty se také staly vzory pro hračkářské koncerny. K dostání jsou tak například třiceticentimetrové panenky, které si stačily za svou krátkou působnost vysloužit kritiku.

Bílý dům uvedl, že je nevhodné využít malé děti ke komerčním účelům. Panenky nesou název „Sladká Sasha“ a „Nádherná Malia“.

Panenky Obamových dcerfoto: ČTK/AP/Charles Rex Arbogast

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám