Hlavní obsah

Obchodník se zbraněmi dostal pokutu za reklamu s fotkou z popravy Islámského státu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel obchodu se zbraněmi Zelený sport z Vysokého Mýta na Orlickoústecku Martin Rudolf dostal pokutu za reklamu s fotkou ze skutečné popravy humanitárního pracovníka islamisty. Živnostenskému úřadu má zaplatit 75 tisíc korun, uvedl v úterý na svém webu Český rozhlas.

Foto: repro Český rozhlas

Reklama na útočné pušky se objevila v lednovém čísle časopisu Střelecká revue.

Článek

Zelený sport použil začátkem roku ve své reklamě v časopise Střelecká revue záběr z popravy Davida Hainese, zveřejněné loni radikály z hnutí Islámský stát. Fotku doplňuje nápis „S holýma rukama můžete být brzy na kolenou“ a text informující, že obchod nabízí největší výběr kalašnikovů v „křesťanské Evropě“.

Majitel obchodu se chce proti pokutě odvolat. Případem se zabývala i policie. Nakonec ale rozhodla, že podnikatel svými inzeráty zákon neporušil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rudolfovi patří také firma Multiagro, jejíž muniční sklady ve Slatině u Vysokého Mýta nyní vyklízí policie.

Z areálu bylo podle Rudolfa odvezeno například ženijní náloživo, jehož součástí je i semtex, přestože podle Českého báňského úřadu nemá firma povolení pořizovat ani skladovat výbušniny. Munice byla i v nezkolaudované budově. Případ policisté vyšetřují jako nedovolené ozbrojování a obecné ohrožení z nedbalosti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám