Hlavní obsah

O2 stouply tržby na 28,6 miliardy, zisk klesl

Operátor O2 zvýšil letos od ledna do konce září konsolidované provozní výnosy meziročně o 1,4 procenta na 28,62 miliardy korun. Čistý zisk kvůli vyšším odpisům klesl o 4,6 procenta na 4,02 miliardy korun.

Foto: Novinky

Nová multifunkční aréna je propojena s O2 arénou.

Článek

O2 zaznamenala v ČR růst výnosů v segmentu pevných linek i v mobilní síti shodně o 1,2 procenta na 8,1 miliardy, respektive 15 miliard korun. Hlavními zdroji nárůstu byly mobilní data, finanční služby a O2 TV. Pokles zisku souvisí se zvýšenými investicemi v loňském roce, které se projevily letošním nárůstem odpisů majetku. Provozní zisk EBITDA vzrostl o téměř 12 procent na 9,3 miliardy Kč.

„Vysoké investice v roce 2018 navýšily účetní odpisy a snížily náš čistý zisk v roce 2019. Investice mířily do růstových oblastí a společně s novou produktovou nabídkou přispívají k dalšímu růstu. Provozní zisk roste, čistý zisk již vykazuje pozitivní trend, naše strategie funguje,” uvedl místopředseda představenstva a finanční ředitel Tomáš Kouřil.

Většina telefonních budek v Česku končí. Zůstanou jen na malých vesnicích

Ekonomika

Operátor měl na konci září 5,62 milionu mobilních zákazníků, z toho 3,22 milionu tvořili smluvní klienti. Tři čtvrtiny telefonů v síti O2 spadají do kategorie chytrých zařízení. Spotřeba mobilních dat díky větším objemům v tarifech meziročně narostla o 30 procent. Počet zákazníků některého z tarifů služby O2 TV, která funguje na pevné lince od O2 i na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele, dosáhl letos k 30. září celkem 406 000, což je o třetinu víc než loni. Počet zákazníků vysokorychlostního internetu se zvýšil o 21 000 na 830 000.

Majoritním vlastníkem O2 je s podílem přes 80 procent investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Ta tento týden oznámila koupi mediální skupiny CME, do které patří i televize Nova.

Reklama

Související témata:

Související články

O2 TV se potýká s opakovanými výpadky

Problémy některých zákazníků s přihlašováním k placené televizi O2 TV trvaly v úterý večer zhruba hodinu, skončily po 20:00. ČTK to dnes sdělila mluvčí...

Výběr článků

Načítám