Hlavní obsah

Novým vlastníkem innogy v ČR bude maďarská firma

– Praha

Novým vlastníkem energetické skupiny innogy v Česku bude maďarská společnost MVM Group. Firmu odkoupí od německé E.ON SE. Cenu transakce firmy nezveřejnily. Informoval o tom v sobotu mluvčí české innogy Martin Chalupský. Cena nebyla zveřejněna.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Společnost je největším distributorem plynu v Česku, v současné době má 1,2 milionu odběratelů plynu a 0,4 milionu odběratelů elektřiny.

Hodnota českých aktivit se podle odhadů pohybuje kolem 800 milionů eur (21,3 miliardy Kč).

Brusel schválil převzetí innogy, v Česku se musí zbavit byznysu s plynem a elektřinou

Ekonomika

Transakce, kterou ještě musí schválit Evropská komise, je posledním krokem ke splnění podmínek, které společnost E.ON nabídla Evropské komisi v souvislosti se schválením transakce mezi RWE a E.ON. Německá firma už dříve prodala části byznysu v oblasti centrálního vytápění v Německu, části maloobchodního byznysu s elektřinou v Maďarsku, a také odstoupila od rezervovaných lokalit pro výstavbu dobíjecích stanic pro elektromobily na německých dálnicích.

Agentura Reuters v březnu napsala, že mezi zájemci o maloobchodní aktivity innogy v Česku byly například i Energetický a průmyslový holding (EPH) Daniela Křetínského, KKCG Karla Komárka, společnost Sev.en Energy Pavla Tykače, PPF Petra Kellnera a Pražská energetika (PRE).

Innogy na konci loňského roku v Česku zaměstnávala zhruba 4100 lidí. Firma v Česku zajišťuje dodávky zemního plynu, elektřiny a další služby.

MVM mimo jiné vlastní v Maďarsku jadernou elektrárnu, paroplynové a solární elektrárny, provozovatele sítě a je také aktivní na trhu s plynem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám