Hlavní obsah

Novým šéfem Sazky bude Čech, který velel rakouskému T-Mobile

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Loterijní společnost Sazka povede od letošního února jako generální ředitel čtyřiačtyřicetiletý Robert Chvátal, který byl rovněž jmenován členem představenstva. Do Sazky přichází z postu šéfa T-Mobile Austria, který zastával od roku 2007. Uvedl to Dan Plovajko, mluvčí skupiny KKCG, která je vlastníkem Sazky.

Foto: KKCG

Robert Chvátal

Článek

„Robert je zkušeným manažerem s mezinárodními zkušenostmi. Jeho více než 15letá praxe z vysoce konkurenčního prostředí mobilních telekomunikací, stejně tak i jeho marketingové zkušenosti ze společností Procter a Reckitt Benckiser, budou pro další rozvoj Sazky mimořádně cenným přínosem,“ sdělil Pavel Šaroch, investiční šéf a člen představenstva KKCG.

Dosavadní ředitel Kamil Ziegler zůstane nadále ve vedení Sazky. Jako člen představenstva bude nově zodpovědný za speciální projekty, za komunikaci se sportovním a kulturním prostředím a se státním dozorem. Podle Šarocha se Zieglerovi podařilo Sazku stabilizovat a restrukturalizovat.

Stoprocentním vlastníkem Sazky, která ovládá přes 90 procent loterijního trhu, je investiční skupina KKCG miliardáře Karla Komárka. KKCG vyplatila 50procentní podíl skupině PPF, ve které je většinovým vlastníkem Petr Kellner. [celá zpráva]

Sazka skončila v roce 2011 kvůli vysokým dluhům v insolvenci a následně v konkurzu. Na podzim 2011 ji koupily společně skupiny PPF a KKCG za celkem 3,8 miliardy korun. Každá z nich držela 50procentní podíl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám