Hlavní obsah

Nošovické automobilce Hyundai loni klesl zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nošovice

Automobilce Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku loni klesl zisk o 3,18 miliardy na 4,2 miliardy korun a tržby o 9,18 miliardy na 113,96 miliardy korun. Pokles zisku představuje 43 procent, u tržeb jde o 7,5 procenta.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

Snížení hospodářského výsledku způsobila především koronavirová pandemie. Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) to uvedla ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin.

Prezident HMMC Cheolseung Baek uvedl, že pandemie zásadně ovlivnila poptávku po výrobcích firmy.

„V první polovině roku došlo k uzavření autosalonů na všech našich hlavních trzích a stejně jako ostatní automobilky jsme byli v jarních měsících nuceni omezit výrobu. Namísto plánovaných 303 500 automobilů jsme v roce 2020 vyrobili o 21 procent méně, tedy 238 750 vozidel,” uvedl prezident.

Hyundai omezí výrobu aut se spalovacím motorem, soustředí se na elektromobily

AutoMoto

Továrna v Nošovicích je jediným výrobním závodem Hyundai v Evropské unii. Produkuje až 1400 aut denně.

Vyrábí modely Tucson, i30 v několika variantách, sportovní i30 N a Kona Electric. Závod má přibližně 3200 zaměstnanců, dalších asi 8700 lidí pracuje pro její přímé dodavatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám