Hlavní obsah

Nízkonákladové aerolinky Eurowings budou mít základnu v Praze

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá letecká společnost Lufthansa v pátek oznámila, že její nízkonákladová divize Eurowings otevře v Praze na konci října svou další, v Evropě desátou základnu. Podle serveru ekonomického deníku Handelsblatt chce společnost využít slabosti svého konkurenta ČSA, který je v insolvenci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Eurowings přinese lidem cestujícím pracovně i na dovolenou atraktivní přímé spoje do Česka – přesně ve chvíli restartu letecké přepravy po dlouhé koronavirové krizi,” uvedl šéf Eurowings Jens Bischoff.

Od 31. října nasadí Eurowings na Letiště Václava Havla Praha dva stroje Airbus A320 a své zaměstnance. Nabídne nízkonákladové přímé lety do velkých evropských měst jako Barcelona, Milán či Kodaň a do prázdninových destinací, například na Kanárské ostrovy.

Od léta 2022 na pražskou základnu přibude třetí letadlo. Celkem zde vznikne přes sto pracovních míst, uvedla letecká společnost.

Eurowings propouštět nebudou, zkrátí ale mzdy i dovolené

Ekonomika

„Letiště Praha se stane domovskou bází dalšího evropského dopravce. Velmi si ceníme toho, že i po koronavirové krizi, která nás bez pochyby velice zasáhla, je o Prahu zájem,” uvedl člen představenstva pražského letiště Jakub Puchalský.

„Německá letecká společnost Eurowings rozšíří od konce října nabídku přímých leteckých spojení z Prahy do několika evropských měst, včetně Barcelony, Milána, Atén, Stockholmu, Kodaně, Tel Avivu a Birminghamu. Přispěje tak k obnově provozu, nabídne spojení do oblíbených dovolenkových destinací, jako jsou Kanárské nebo Baleárské ostrovy,” dodal.

Na počátku měsíce pražské letiště informovalo, že během června budou odtud letecké spoje létat do více než 70 destinací. Velké oživení dopravy plánují například Ryanair nebo Smartwings, lety z Prahy obnoví i Iberia, již zmíněné aerolinky Eurowings a Wizz Air. Nabídka destinací se proti začátku května zvýší až dvojnásobně.

Reklama

Související články

Litva zakázala létat přes Bělorusko

Litva od úterý zakáže letadlům, která budou přistávat na jejích letištích nebo z nich vzlétat, využívat běloruský vzdušný prostor. Uvedla to agentura AFP.

Výběr článků

Načítám