Hlavní obsah

Nike zvýšil zisk na 32 miliard, tržby ale nesplnily očekávání

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší světový výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike zvýšil čtvrtletní zisk o 71 procent na 1,45 miliardy dolarů (téměř 32 miliard korun). Tržby však zaostaly za očekáváním, neboť nárůst internetového prodeje doprovázel pokles tržeb v kamenných obchodech, napsala agentura Reuters.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Logo firmy Nike

Článek

Celkové tržby ve třetím finančním čtvrtletí, které skončilo 28. února, meziročně vzrostly o tři procenta na 10,36 miliardy dolarů (227,23 miliardy korun). Analytici přitom v průzkumu společnosti Refinitiv předpovídali nárůst na 11,02 miliardy (241,73 miliardy korun).

Na propad prodeje v kamenných prodejnách měl ve čtvrtletí vliv vzestup počtu nových případů nákazy koronavirem v Kanadě a Evropě, po němž mnohé státy kamenné prodejny zavřely.

Adidasu se loni výrazně propadly tržby i zisk

Ekonomika

Akcie podniku po zveřejnění hospodářských výsledků ztrácely zhruba čtyři procenta. „Naše tržby ve třetím čtvrtletí ovlivnila pandemie covidu-19, zejména v Severní Americe a regionu EMEA (Evropa, Blízký východ a Afrika),” uvedla firma. Upozornila však na silný růst v Číně.

Německému konkurentovi Adidas za celý loňský rok klesly tržby o 16 procent na 19,8 miliardy eur (434 miliard korun) a provozní zisk se snížil o 72 procent na 751 milionů eur (16,47 miliardy korun) z 2,66 miliardy eur (58,34 miliardy korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám