Hlavní obsah

Ničivý požár v Mladé Boleslavi zasáhl i dodavatele Škody Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlý víkendový požár v Mladé Boleslavi zasáhl jednoho z dodavatelů Škody Auto, potvrdila v pondělí mluvčí automobilky Martina Špittová. Rozsah dopadu do objemu výroby vozů nyní Škoda prověřuje, záležitost ale již nebude blíže komentovat.

Hasiči druhý den likvidují požár v Mladé BoleslaviVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Při požáru, během kterého nebyl naštěstí nikdo zraněn, zasahoval také Hasičský záchranný sbor společnosti Škoda Auto. Aktuálně prověřujeme rozsah dopadu této události do objemu výroby vozů. Celá věc je dále v šetření Policie České republiky. Prosíme o pochopení, ale tuto záležitost nebudeme dále blíže komentovat,” řekla Špittová.

Zhruba po 17 hodinách v neděli před 13:30 hodin hasiči uhasili rozsáhlý požár výrobních a skladovacích hal poblíž nádraží v Mladé Boleslavi. Od sobotních 20:30 hodin oheň likvidovalo přes 100 hasičů a kolem 40 hasičských aut, několik hodin platil nejvyšší stupeň požárního poplachu. Škoda podle předběžných odhadů policie přesáhne jednu miliardu, příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé. Zraněn nebyl nikdo.

Obří požár v Mladé Boleslavi je pod kontrolou, škoda bude astronomická

Krimi

Šlo o jeden z nejničivějších požárů v Česku. Doposud nejvyšší škodu ve výši čtyř miliard korun způsobil v roce 2015 požár areálu Unipetrolu v Záluží u Litvínova.

V sobotu večer začaly nejprve hořet dřevěné palety. Z nich se oheň rozšířil na výrobní a skladovací haly v sousedství, které využívá firma Grupo Antolin Turnov. Kamila Andrlová z firmy potvrdila, že podnik je v prostorách, kde hořelo, v nájmu. V současné chvíli se firma odmítla k požáru vyjadřovat. Podle informací policejní mluvčí MIchaely Richterové zde zřejmě firma uskladňovala plastové součásti aut a linky na jejich výrobu.

Hašení požáru komplikoval silný vítr a propadlá střecha jedné z hal.

Foto: Vít Černý, ČTK

Požár v Mladé Boleslavi.

Reklama

Výběr článků

Načítám