Hlavní obsah

Obří požár v Mladé Boleslavi je pod kontrolou, škoda bude astronomická

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Téměř po šesti hodinách dostali hasiči v neděli nad ránem pod kontrolu rozsáhlý požár dvou hal v mladoboleslavské Nádražní ulici. Ty vzplály od plamenů, které kolem osmé večer zachvátily složené palety v jejich blízkosti. Škoda podle odhadů přesáhne jednu miliardu korun. Při hašení se požárníci potýkali s nedostatkem vody, vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu.

U požáru zasahovala asi stovka hasičů.Video: Aktu.cz

 
Článek

Na místě zasahovalo kolem 100 hasičů. Ohnisko požáru se podařilo lokalizovat kolem druhé ranní a hasiči tak snížili nejvyšší, zvláštní stupeň poplachu na třetí. Ve čtyři ráno poplachový stupeň ještě snížili na druhý a některé jednotky se mohly vrátit na základny.

Hasiči druhý den likvidují požár v Mladé BoleslaviVideo: Aktu.cz

Podle mluvčího hasičů Jana Sýkory budou dohašovací práce pokračovat ještě několik hodin.

Při požáru se podle posledních informací nikdo nezranil. „Nemám informaci, že by byl na místě někdo zraněný,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

Foto: Aktu.cz

Ohnisko požáru se podařilo lokalizovat kolem druhé hodiny ráno.

Foto: Aktu.cz

Rozsáhlý požár vzplál asi 100 metrů od vlakového nádraží. Dopravu ale podle ČD neohrozil.

Při rozsáhlém požáru hal v Mladé Boleslavi vznikla podle prvotních odhadů škoda 900 milionů korun, během rána ji hasiči zpřesnili na částku přesahující jednu miliardu korun. Pokud by se předběžný odhad potvrdil, šlo by o jeden z nejničivějších požárů v Česku.

Požár se rozšířil z hromady palet na sousední halu.Video: Aktu.cz

Hořelo zhruba 100 metrů od vlakového nádraží. Podle informace Lukáše Kubáta z Českých drah však požár nezpůsobil žádné omezení vlakového provozu na blízké trati.

Požár v Mladé BoleslaviVideo: Aktu.cz

Foto: Vít Černý, ČTK

Během noci se podařilo ohnisko požáru lokalizovat, část jednotek se mohla vrátit na základny.

Podle něj zatím hasiči nevědí, kdo je majitelem hořících hal. „Je tam víc hal, zatím nevíme, co v nich přesně je, zřejmě náhradní díly pro automobily,“ dodal ČTK primátor města Raduan Nwelati (ODS)

Foto: Aktu.cz

Na místě zasahovalo přes sto hasičů.

Situaci na místě komplikoval silný vítr a také nedostatek hasební vody. Hasiči kvůli tomu v okolí zřídili hned dvě čerpací stanoviště.

Foto: Aktu.cz

Škoda se podle odhadů vyšplhá k jedné miliardě korun.

V neděli ráno na místo přijede speciální technika, aby pomohla s odstraňováním zborcených konstrukcí. Příčina požáru zatím není známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám