Hlavní obsah

Nepokoje v Egyptě ukrojí Travel Service půl miliardy z tržeb

– Praha • Aktualizováno

Zrušené lety do Egypta v souvislosti s tamní vyhrocenou situací způsobí propad tržeb českého leteckého dopravce Travel Service ve výši půl miliardy korun. Sdělila to mluvčí společnosti Vladimíra Dufková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Výpadek tržeb v rámci trhů, kde působíme, tedy v Česku, Slovensku, Maďarsku a Polsku, bude do konce září pro Travel Service znamenat zhruba 0,5 miliardy korun,“ potvrdila pro Novinky Dufková.

České cestovní kanceláře zrušily nejbližší zájezdy do Egypta v pátek, kdy ministerstvo zahraničí vyzvalo občany, aby do země kvůli nepokojům nejezdili.

Situace v Egyptě se zhoršila po policejním zásahu proti stoupencům svrženého prezidenta Muhammada Mursího. Nepokoje si od středy vyžádaly na 1000 mrtvých.

Cestovní kanceláře proto urychlují stahování turistů z Egypta. Největší domácí cestovní kancelář Exim tours zrušila zájezdy do Egypta až do 13. září, postižené klienty odškodní. „Předpokládaná ztráta pro naši CK do konce srpna je asi 40 miliónů korun, jen repatriační lety vyjdou na deset miliónů korun,“ sdělil její ředitel Ferid Nasr.

Travel Service patří do skupiny Unimex Group vlastněné podnikateli Jiřím Šimáněm a Jaromírem Šmejkalem. Firma, která na trhu působí od roku 1997, je lídrem na charterovém trhu v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Významný podíl trhu má také v Polsku. Na pravidelných linkách létá z Prahy, Brna a Ostravy do čtyř desítek destinací. Loni její letadla přepravila 3,5 miliónu cestujících.

Reklama

Související témata:

Související články

Země varují turisty před cestami do Egypta

Německé ministerstvo zahraničí vydalo v pátek doporučení, aby Němci nejezdili do Egypta. Týká se to i turistických letovisek u Rudého moře. Oznámil to mluvčí...

Výběr článků

Načítám