Hlavní obsah

Nemléčná kaše Hami se salmonelou se dostala i do Česka, varuje inspekce

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemléčná rýžová kaše značky Hami může obsahoval bakterii Salmonella enteritidis, která způsobuje průjmové onemocnění salmonelózu, varuje Státní zemědělská potravinářská inspekce (SZPI). Bakterie našli v příslušné šarži slovenští kolegové, uvedla inspekce v tiskové zprávě. Šarže se dostala i na český trh.

Foto: SZPI

SZPI varuje před nevyhovující potravinou Hami Nemléčná kaše rýžová.

Článek

Výrobcem je polská společnosti Nutricia – a jedná se o šarži s datem minimální trvanlivosti do 20. dubna 2022, balení má hmotnost 170 gramů. Inspekce doporučuje, aby nikdo tuto rýžovou kaši nejedl.

„Inspekce zjistila, že nevyhovující potravina se dostala na český trh. Dle dokumentace uvedenou šarži kontrolovaná osoba v ČR dodala následujícím odběratelům: Tesco, DM drogerie markt, Mall CZ, Tamda Foods, Rossmann, Velká Pecka, Alza, Globus a Malvel,” stojí v tiskové zprávě.

V rýži bylo desetkrát víc pesticidů, než je dovoleno, zjistila inspekce

Ekonomika

Společnost Velká Pecka, která provozuje e-shop Rohlík.cz, Novinkám sdělila, že  všechny zákazníky, kteří produkt zakoupili, informovala. „Všichni dostali peníze zpět a zbytek šarže jsme stáhli,” uvedla společnost.

Stejně jako slovenští kolegové vložila i SZPI dodatečnou informaci do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva RASFF, čímž umožní došetření a přijetí opatření v zemi původu potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám