Hlavní obsah

Německo spustilo zimní výprodeje, ceny spadnou skoro o tři čtvrtiny

Berlín

V Německu se od pondělí rozběhla hlavní fáze zimního výprodeje. Potrvá dva týdny a slevy během ní dosáhnou až 70 procent. Prodejci si slibují, že s nedávným příchodem sněhu a mrazivého počasí stoupne zájem především o sezónní zboží, jako jsou zimní oblečení a sportovní vybavení, které musí v regálech udělat místo pro jarní a letní kolekce.

Foto: Finbarr O'Reilly , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Řada německých obchodů zlevnila podobně jako v Česku už v prosinci. Hlavní svátek pro milovníky slev v Německu ale tradičně přichází na konci ledna. V tomto období byl výprodej zimního zboží v zemi po dlouhá desetiletí dokonce zákonem nařízený.

To už sice víc než deset let neplatí, do vyprazdňování skladů za zvýhodněné ceny se přesto dál dobrovolně zapojuje velká část maloobchodníků.

Nechybí mezi nimi prodejci v Sasku a v Bavorsku, v obou spolkových zemích sousedících s Českem, kam se za nákupy naučilo jezdit mnoho Čechů. Podle šéfa bavorského maloobchodního svazu Bernda Ohlmanna nabízejí zlevněné zboží především prodejci oblečení a sportovního sortimentu. K akci se připojily obchody s nábytkem, elektronikou nebo s vybavením pro domácnosti.

Jako každý rok i letos navíc platí, že s blížícím se koncem výprodejů budou ceny zlevněného zboží dále padat; zmenšovat se ale bude také výběr. Zimní výprodej v Německu skončí 2. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám