Hlavní obsah

Nejstarší americký výrobce zbraní Remington bankrotuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po 202 letech existence požádal nejstarší americký výrobce pušek a pistolí Remington Outdoor o bankrotovou ochranu před věřiteli, aby mohl uskutečnit dohodu o snížení dluhů. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Zbraně značky Remington vystavené v obchodě

Článek

Finanční ředitel podniku Stephen Jackson v soudních dokumentech uvedl, že Remington se v posledním roce potýká s výrazným poklesem tržeb a má potíže s plněním požadavků věřitelů.

Remington již v únoru ohlásil dohodu o snížení dluhu, v rámci které převezmou nad podnikem kontrolu věřitelé.

V současnosti je vlastníkem firmy investiční fond Cerberus Capital Management.

Situaci společnosti Remington v poslední době zkomplikovaly výzvy k přísnější kontrole zbraní ve Spojených státech po střelbě na škole v Parklandu, při které v únoru zahynulo 17 lidí.

Řada významných investorů a podniků nyní přehodnocuje vztahy s výrobci střelných zbraní. Maloobchodní společnosti, včetně řetězce Walmart, se rozhodly zvýšit minimální věk pro prodej střelných zbraní z 18 na 21 let, upozorňuje deník The Wall Street Journal.

Podmínky poskytování bankovních služeb pro obchodníky se zbraněmi nedávno zpřísnila velká americká bankovní skupina Citigroup. [celá zpráva]

Za zpřísnění kontroly prodeje zbraní demonstrovaly o víkendu napříč USA statisíce studentů a dalších lidí. Podle agentury AP šlo o jeden z největších amerických protestů od dob války ve Vietnamu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám