Hlavní obsah

Nejobdivovanější firmou v ČR opět Škoda Auto

ČTK, Martin Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mladoboleslavská Škoda Auto se stala letos stejně jako ve čtyřech předchozích letech nejobdivovanější firmou České republiky. Na druhé místo se vyšplhal Plzeňský Prazdroj, když loni druhá CK Fischer z desítky nejobdivovanějších firem vypadla. Třetí pozici si dlouhodobě udržuje Budějovický Budvar. Výsledky ankety zveřejnilo tento čtvrtek sdružení Czech Top 100.

Foto: Aleš Plevka

Partnerská škola G. E. Lessinga v Lengenfeldu

Článek

"Letošní výsledky potvrzují, že mezi odbornou veřejností jsou stále nejobdivovanější tradiční české podniky," komentoval výsledky manažer Czech Top 100 Tomáš David.

Na čtvrtém místě zůstal Eurotel, o jednu příčku na páté místo si polepšila Hella Autotechnik. Nováčky v desítce jsou Karosa na šestém místě a devátá Skanska CZ. Po roční pauze se do žebříčku vrátily ČSA na sedmé místo a ČEZ na desátou pozici. Na osmé místo se z loni sedmého propadl Barum Continental. Kromě CK Fischer z žebříčku vypadl loni osmý Český Telecom, devátý Stock Plzeň a desáté ODS Dopravní stavby Ostrava.

Firmy hodnotilo 1200 manažerů, kteří mohli dávat body vybraným 750 podnikům z 22 nefinančních a tří finančních oborů. Odborníci hodnotili řadu kritérií, například základní ukazatele firmy, vztah k zaměstnancům a vztah ke společnosti. Nově letos sestavovala žebříček také laická veřejnost, u níž rovněž zvítězila Škoda Auto před Prazdrojem a Českým Mobilem.

Reklama

Související články

Škoda Superb vyhrála oceněna techniky

Automobil Škoda Superb zvítězil v kategorii techniků v evropské automobilové anketě Auto 1. Anketu každoročně vyhlašuje skupina motoristických magazínů....

Výběr článků

Načítám