Hlavní obsah

Nehoda na rypadle u Chomutova může vyjít až na půl miliardy

Chomutov

Páteční nehoda na hnědouhelném rypadle v dole Nástup Tušimice způsobila škodu od 100 do 500 miliónů korun. Uvedl to ředitel strategie Severočeských dolů Vladimír Budinský.

Foto: Severočeské doly

U Března na Chomutovsku se v dole utrhlo rameno rypadla.

Článek

Severočeské doly by na podobnou škodu podle něj měly být pojištěné, vyšetřování nehody ale ještě chvíli potrvá. Policie pracuje dokonce s horní hranicí škody. Rypadlu v pátek při opravě spadlo rameno, na němž pracovalo několik dělníků. Tři z nich utrpěli těžká zranění.

Neštěstí se stalo v pátek před polednem, kdy odstavenému a právě opravovanému rypadlu z neznámých důvodů spadlo jedno z ramen. „Z dosud nezjištěných příčin došlo k uvolnění lana a následnému zborcení konstrukce velkostroje na zem. Při pádu byli zraněni čtyři muži," uvedla policejní mluvčí Marie Pivková.

Tři z nich, všichni okolo čtyřicítky, byli transportováni vrtulníky do nemocnic v Praze a Ústí nad Labem. Technici se v době nehody pohybovali v prostoru elektrické rozvodny.

Policie odhaduje škodu na půl miliardy korun, Severočeské doly jsou opatrnější. „Je to horní odhad. Teprve si budeme dělat své vlastní, ale zřejmě se to bude pohybovat od 100 do 500 miliónů korun,“ řekl Budinský. Firma má podle něj svůj majetek pojištěný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám