Hlavní obsah

Nebezpečnou varnou konvici lze zapnout i bez vody, hrozí její roztavení

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká obchodní inspekce (ČOI) varovala před nebezpečnou varnou konvicí, která může být zapnuta i bez vody, v důsledku čehož se může její plastový kryt i podstavec roztavit. Na výrobek v pátek upozornil mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Foto: coi.cz

Varnou konvici Activer nařídila inspekce stáhnout z trhu.

Článek

Jde o černo-stříbrnou varnou konvici značky Activer o objemu 1,8 litru, typu 14018051/A16211 původem z České republiky. Koupit ji lze v papírovém obalu, na kterém je kromě typového označení uvedeno: www.vetroplus.cz, EAN 8591022449233.

Foto: coi.cz

Varnou konvici Activer nařídila inspekce stáhnout z trhu.

„Při používání může dojít vlivem náhodného sepnutí prázdné konvice při nefunkčnosti tepelné ochrany k roztavení plastového krytu spodní části konvice i jejího podstavce. Tím dojde k zpřístupnění živých částí výrobku, na kterých je nebezpečné napětí 230 V. Pokud se uživatel těchto částí náhodně dotkne, může dojít k vážnému úrazu až smrti uživatele zásahem elektrického proudu,” uvedla inspekce, která nařídila stažení nebezpečného výrobku z trhu.

Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na ministerstvu průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému RAPEX.

Reklama

Výběr článků

Načítám