Hlavní obsah

Nebezpečná silnice R7 z Prahy na Louny se dočká změn až po roce 2015

Právo, Radek Plavecký

Několik životů a vážných zranění si v poslední době připsala na vrub rychlostní silnice R7 mezi Prahou, Slaným a Louny. Výpadovka z Prahy na Chomutov se řadí mezi nebezpečné silnice a zvláště některé úseky vůbec neodpovídají hustému provozu.

Foto: Archiv Právo

Dopravní nehoda na rychlostní silnici R7 mezi Prahou a Louny

Článek

Od hlavního města ke Knovízi před Slaným, tedy necelých třicet kilometrů, je silnice čtyřproudá. Pak se z ní ale stává obyčejná dvouproudá „okrska“, jenomže někteří příliš rozjetí řidiči si toho nestihnou všimnout.

Foto: Archiv Právo

Dopravní nehoda na rychlostní silnici R7 mezi Prahou a Louny

Je to sotva pár týdnů, kdy na této silnici u obce Hořešovičky přišla o život teprve 31letá řidička po srážce s kamiónem. V živé paměti mnozí mají i starší nehodu sportovně upraveného nissanu, který cestou ze srazu sporťáků v Panenském Týnci vytlačil ze silnice jiné auto, v němž zahynul 26letý řidič a jeho spolujezdkyně byla vážně zraněna.

„Cedule, že se jedná o úseky s častými nehodami, jsou rozeseté od Lotouše po Panenský Týnec. Samozřejmě víme, že jsou tu nebezpečné úseky, ale je to hodně na samotných řidičích,“ potvrdila mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Foto: Archiv Právo

Dopravní nehoda na rychlostní silnici R7 mezi Prahou a Louny

Jenomže policejní experti mohou silniční úseky hodnotit, jak chtějí, když na potřebné úpravy a dostavby nedá stát peníze. Silnice R7 už se aspoň rýsuje na papíře.

„V současné době je připravována projektová dokumentace na opravu silnice I/7 v úseku Slaný – Hořešovičky. Na  projekční kancelář byl vznesen požadavek, aby v projektu byla řešena i opatření k zvýšení bezpečnosti silničního provozu právě v úseku problematické křižovatky u obce Třebíz,“ potvrdila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová.

Foto: Archiv Právo

Dopravní nehoda na rychlostní silnici R7 mezi Prahou a Louny

Kompletní dostavba rychlostní silnice R7 Praha – Slaný – Louny - Chomutov je rozfázována do pěti úseků, které se podle ŘSD nacházejí v různém stupni přípravy. Vyjma jednoho je u všech vydáno územní rozhodnutí a nacházejí se ve fázi zpracování technicko-ekonomické studie, což je fáze před zpracováním dokumentace ke stavebnímu povolení.

„Jediný, téměř čtyřkilometrový úsek Postoloprty – Bitozeves je možné v dohledné době realizovat. Čeká se na přidělení finančních prostředků. Zatím předpokládáme zahájení této stavby v listopadu 2015,“ dodala Ledvinová. V následujících dvou letech se tedy řidiči velkých změn na R7 nedočkají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám