Hlavní obsah

Natural 95 už u Benziny nenatankujete. Končí i Diesel Top Q

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší síť čerpacích stanic v Česku Benzina nahradila na svých pumpách paliva Natural 95 a Diesel Top Q novými směsmi Efecta 95 a Efecta Diesel, oznámila společnost ve středu. Novinky se budou nabízet za stejnou cenu jako ta dosavadní, dodala Benzina.

Foto: Benzina

Největší síť čerpacích stanic v Česku Benzina nahradila na svých pumpách paliva Natural 95 a Diesel Top Q novými směsmi Efecta 95 a Efecta Diesel.

Článek

Nová paliva podle společnosti disponují „výjimečnými čisticími vlastnostmi“. „Podle výsledků testů provedených institutem SGS nové benzínové palivo Efecta 95 odstraní až 58 procent všech usazenin a sníží tvorbu nových až o 99 procent,“ tvrdí mluvčí Benziny Pavel Kaidl.

Společnost tvrdí, že palivo je lepší kvůli novým aditivům, která mají omezit zanášení motoru. Jako jednu výhod uvádí nižší pěnivost, která má řidičům usnadnit tankování.

Vlastník Benziny, skupina Unipetrol, převzal v roce 2016 dvacet z celkových 68 čerpacích stanic OMV a s 363 čerpacími stanicemi v roce 2016 posílil svůj tržní podíl na 17,6 procenta.

V průběhu ledna a února letošního roku převzala Benzina dalších dvanáct stanic a navýšila počet svých čerpacích stanic na 375. Zbylé čerpací stanice převezme do konce roku 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám