Hlavní obsah

Naštvaní zákazníci opouštěli obchody nabízející slevy

ČESKÁ REPUBLIKA

Povánoční slevy v ČR začaly zmatkem před obchodními centry Carrefour. Řetězec nalákal na 90 procentní slevy tisíce zákazníků, zboží, pro které přijeli, pak ale v regálech nenašli. Mnozí prodejnu podezřívají, že slevy jen avizovala, ale to nejvýhodnější zboží nakonec neprodávala. Carrefour tato podezření důrazně odmítl.

Foto: Musica Pura
Článek

"V prodejně jsem byl již v 08:05 a akční zboží bylo pryč během několika sekund a další nebude, většina položek prý vůbec nepřišla, nebo přišlo pouze několik kusů," napsal Novinkám Pavel Růžička, který navštívil Carrefour v Plzni. Podle něj byly všude jen davy naštvaných lidí. Lidé často opouštěli košík s nákupem uprostřed prodejny a odcházeli.

"Jedná se o výprodej skladů každého jednotlivého obchodu. Zboží, které spadlo do akce výprodejů, bylo dnešním dnem vyskladněno, přeceněno a dáno do prodeje," řekla ČTK mluvčí Carrefouru Jana Havlíčková. Odmítla, že by si levné zboží přesouvali zaměstnanci mezi sebou.

Firma v letácích inzeruje, že zboží je zlevněno jen do vyprodání zásob, i když nepíše, kolik přesně kusů je v prodeji, a lidé tak nemohou tušit, že jde jen o několik kusů.

Je zřejmé, že obchod nesežene například zlevněnou mikrovlnou trobu pro každého, kdo si pro ni přijde. Každý leták má navíc upozornění, že obchod si vyhrazuje chyby v letácích a za správnost údajů neručí.

Zboží nedorazilo nebo už není

Podobně jako v Plzni byli rozčarováni lidé v celé republice. I ze všech ostatních reakcí vyplývá, že lidé až v obchodě poznali, že se těšili předčasně. Několik minut po otevírací době žádné z nejvíce zlevněného zboží nebylo. Návštěvník pražského Carrefouru ve Stodůlkách uvedl, že prodavači na dotazy odpovídali, že zboží ještě nedorazilo a že stejně nebude v prodeji vše, co bylo inzerováno.

Sami zaměstnanci Carrefourů si podle sdělení jedné prodavačky z Ostravy pro ČTK zboží s těmi největšími slevami rozebrali mezi sebou, případně ho zajistili svým známým.

Lidé se také shodují, že slevy, které prodejny avizují, nejsou tak velké. Na cenovce je například napsáno, že zboží je zlevněno například z 20 tisíc na devět, ve skutečnosti ale stálo před slevou třeba jen 11 tisíc.

Zablokovaná doprava

Zlobili se i lidé, kteří chtěli například jen projet po silnici, která vedla kolem obchodního centra. Například v Ústí nad Labem lidé jedoucí na nákupy zablokovaly výpadovku na Teplice. Ucpané silnice byl i v Hradci Králové, Ostravě a Brně. Ve Zlíně byl úplně ucpaný hlavní tah z města do Otrokovic, který se dá jen problematicky objet jinudy.

Podobné problémy zažilo i Slovensko. V Košicích musela záchranná služba v obchodě ošetřit jednoho člověka, který v davu upadl a hrnuli se přes něj lidé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám