Hlavní obsah

Na tržnici v Hatích zabavili padělky známých značek za 45 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hatě

Padělky, které by jako originály měly hodnotu víc než 45 miliónů korun, zajistili jihomoravští celníci při razii ve vietnamské tržnici v Hatích na Znojemsku. O výsledku kontroly z pátku a soboty provedené spolu s pracovníky České obchodní inspekce (ČOI) informovala v úterý mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

Foto: Celní správa

Celníci zajistili více než čtyři tisíce kusů podezřelého zboží.

Článek

„Příprava i samotná realizace kontroly byla do posledního momentu utajována. Pouze několik vybraných inspektorů bylo přítomno v tržnici mezi kupujícími, aby mohli včas zabránit uzavření vybraných prodejních prostorů,“ sdělila mluvčí.

Výsledkem akce pak bylo zajištění 4 146 kusů podezřelého zboží, především oblečení, obuvi, galanterie a hraček. Zajištěny byly falzifikáty značek Michael Kors, Louis Vuitton, Burberry, Converse, padělky hodinek Rolex, Patek, Omega, Hublot a Ice Watch i dalších několika desítek značek.

Foto: Celní správa

Zadržené padělky

Tuny padělků v hodnotě desítek miliónů korun celníci při raziích v tržnici zabavují v posledních letech opakovaně. Trhovci věci s logy renomovaných výrobců schovávají v autech i skrýších přímo mezi stánky, mají je ale vystavené mezi nabízeným sortimentem.

Reklama

Výběr článků

Načítám