Hlavní obsah

Na trhu jsou svítilny, které mohou probíjet, varovala inspekce

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pracovníci České obchodní inspekce (ČOI) zjistili, že se na tuzemském trhu nacházejí dvě nebezpečné svítilny, které mohou probíjet. Z toho důvodu tak hrozí uživatelům úraz elektrickým proudem. Uvedl to mluvčí ČOI Denis Gaidoš s tím, že oba výrobky nařídila inspekce stáhnout z trhu.

Foto: Česká obchodní inspekce

Nebezpečná svítilna Reputation Supreme

Článek

Jedná se o svítilny na baterii se síťovým nabíjením. „Při manipulaci s nabíječkou hrozí uživateli úraz elektrickým proudem, protože její vidlice neodpovídají předepsanému vzoru. Kromě toho ani jeden z výrobků není řádně označen ani vybaven návodem k použití v češtině,“ sdělil ústřední ředitel ČOI Vladimír Velčovský.

Foto: Česká obchodní inspekce

Podle Velčovského byla dokumentace k oběma rizikovým svítilnám zaslána ministerstvu průmyslu a obchodu k nahlášení do systému RAPEX pro nebezpečné výrobky.

Svítilna Power Style pochází z Číny, ovšem výrobce není znám. Druhá elektrická svítilna Reputation Supreme je multifunkční přístroj ve tvaru boxeru s funkcí LED svítilny a paralyzéru bez náležitého označení. Ani v tomto případě není výrobce znám.

Reklama

Výběr článků

Načítám