Hlavní obsah

Na olympijské výsledky vsadil 6,5 tisíce, bral 4,7 milionu

Sázky na právě skončené olympijské hry v Tokiu poprvé v historii překročily miliardu korun. Češi vsadili celkem 1,15 miliardy, o 180 milionů více než na dosud rekordní olympiádu v brazilském Rio de Janeiru v roce 2016.

Foto: ČTK/AP

Lukáš Krpálek se raduje z olympijského zlata.

Článek

Díky české finálové účasti šlo nejvíce sázek na ženský tenis, oblíbenými sporty byly také basketbal a fotbal. Z nejvyšší výhry se radoval sázející u společnosti Tipsport.

„Tipér na pobočce v Praze vsadil 24 sázek na různé disciplíny, jako plavání, atletiku, cyklistiku. Většinou tipoval umístění, tedy kdo dopadne lépe. Tiket typu Maxikombinátor vsadil za 6500 korun a celková výhra činila 4 716 000 korun,“ sdělil Právu mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Tenistky Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková se zlatými medailemi.

Celkem u firmy lidé prosázeli 542 milionů korun. „Olympiáda předčila naše očekávání. I přes všechna omezení lidé olympiádu sledovali a také se dařilo sázkám. Přece jen se OH konaly v období, kdy ještě spousta nejvíce sázených oblíbených soutěží v Evropě a ve světě má letní přestávku,“ dodal.

Nejsázenějšími událostmi her bylo u Tipsportu finále ženské dvouhry Markéta Vondroušová–Belinda Bencicová se sázkami za 19 milionů korun a s devíti miliony korun finále čtyřhry, v němž Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou porazily švýcarské duo Bencicová–Viktorija Golubičová. Devátou nejsázenější soutěží se stalo sportovní lezení, jehož se účastnil Adam Ondra. Na tento sport lidé vsadili 6,5 milionu.

Také u Sazky byl největší zájem o zápasy tenistek. „Nejvíce sázek bylo na tenis, fotbal a basketbal,“ sdělil Právu mluvčí Sazky Petr Týbl.

Nevídaný čin maratonce je v rozporu snad se všemi zásadami fair-play

Koktejl

U Fortuny dosáhl objem sázek 400 milionů korun. Chance přijala sázky za 121 milionů korun. Podle mluvčí společnosti Markéty Světlíkové nezůstala žádná z disciplín bez vsazeného tiketu.

„Také na duely v lukostřelbě, ženském sedmičkovém ragby, vodním pólu nebo judu jsme přijali sázky za několik desítek tisíc korun. Úplně bez pozornosti neskončily sázky na taekwondo, tady to ale byl třeba jen jediný tiket vsazený za deset korun na zápas,“ uvedla Světlíková.

Sázky na jiné sportovní události však olympiády zastiňují. Například na letošní mistrovství Evropy ve fotbale dosáhly sázky Čechů hodnoty zhruba tří miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám