Hlavní obsah

Ministerstvo chystá změny ve Správě železnic, reaguje na problémy při výlukách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo dopravy chystá ve Správě železnic systémové změny. Upravit se má především fungování organizace včetně odměňování jejího vedení, nově má odrážet skutečnou spolehlivost železniční sítě v provozu. Ministerstvo tak reaguje na problémy při výlukách na tratích včetně koridoru mezi Prahou a Ostravou, kde vlaky v některých případech nabírají i hodinová zpoždění, řekl ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Problémy při výlukách na tuzemské železnici v minulých týdnech několikrát výrazně omezily provoz. V posledních měsících se opakují také na hlavním koridoru mezi Prahou a Ostravou, kde správa loni zahájila na několika úsecích velké rekonstrukce.

Na hlavním tahu z Prahy do České Třebové nejezdily vlaky

Krimi

Dosud poslední větší porucha na trati během předminulé soboty zcela zastavila provoz na šest hodin. Problémy se navíc opakovaly i o den později.

Potíže v provozu při výlukách se ovšem vyskytují i v jiných úsecích, opakované problémy jsou například na trati mezi Prahou a Berounem.

Reklama

Výběr článků

Načítám