Hlavní obsah

Mattoni bude vyrábět nápoje Pepsi i v Rakousku

Právo, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mattoni 1873 se od ledna stane výhradním výrobcem a distributorem nápojů od PepsiCo v Rakousku. Licenci a podniky firmy PepsiCo má už několik let také v domovském Česku, na Slovensku, v Maďarsku a v Bulharsku.

Foto: Profimedia.cz

Franšízu PepsiCo v Rakousku vnímáme jako důležitý strategický krok, uvedl generální ředitel firmy Alessandro Pasquale.

Článek

„Franšízu PepsiCo v Rakousku vnímáme jako důležitý strategický krok,“ uvedl generální ředitel firmy Alessandro Pasquale.

Mattoni je největším výrobcem a distributorem nápojů ve střední Evropě, dříve se jmenovala Karlovarské minerální vody. V Rakousku působí prostřednictvím dceřiné společnosti Waldquelle Kobersdorf, kterou vlastní už od roku 2008.

Značka minerální vody Waldquelle vznikla v roce 1830 a původně patřila známé šlechtické rodině Esterházyů.

Zálohovaná Mattoni na Košík.cz uzavírá kruh „z lahve do lahve“

Ekonomika

„Nyní je společnost Waldquelle v Rakousku dvojkou v segmentu přírodních minerálních vod a na třetí příčce v ochucených vodách. Po rozšíření portfolia o nápoje značek PepsiCo v Rakousku vzroste dvouciferně její roční objem,“ uvedla v tiskové zprávě Mattoni.

Nyní má skupina 11 závodů v pěti evropských státech a ročně vyrobí kolem 1,6 miliardy lahví nealkoholických nápojů. V ČR vedle minerální vody Mattoni nabízí minerálky Magnesia, Poděbradka, Dobrá voda a Hanácká Kyselka či pramenitou vodu Aquila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám