Hlavní obsah

Malta si všimla chyby v českém loterijním zákoně, podala žalobu do Bruselu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Českou republiku podle České televize čeká vyšetřování z Bruselu a možná i pokuta v řádu desítek tisíc eur denně kvůli novele loterijního zákona, která prý diskriminuje a omezuje zahraniční investory. Ministerstvo financí už ví, že zákon bude muset přepsat, uvedla ve čtvrtek ČT.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Česko podle televize žaluje Malta, které se nelíbí, že se v novele výslovně píše, že povolení pro loterie v Česku nesmí získat firma se zahraniční majetkovou účastí. To je v rozporu se smlouvami EU o volném pohybu peněz a služeb, uvedla.

Evropská komise už, zatím neformálně, na chystané řízení české úředníky upozornila. "Hrozí, že vlastně to jednání bude zahájeno a že bude případně udělena nějaká pokuta. Bude se to muset řešit," řekl televizi náměstek ministra financí Tomáš Zídek. Oficiální dopis prý zatím česká strana neobdržela.

Evropská komise dá teď Česku nějaký čas na zjednání nápravy, pak ale případ předá evropskému soudu. Bránit se ale chtějí i samy hazardní firmy, které si v Česku například musejí zakládat své vlastní pobočky a vést hned několik účetnictví, což jim zvyšuje náklady, dodala ČT1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám