Hlavní obsah

Luxusní tryskáče létají na biopalivo z masného odpadu

Novinky, tov

Na největším aerosalonu světa v Las Vegas výrobci tryskáčů lákají bohaté zákazníky nejen luxusními interiéry, ale také na alternativní paliva vyrobená z použitého fritovacího oleje nebo odpadů ze zpracování masa. Chtějí tak snižovat emise a vyjít vstříc těm, kteří se kvůli ekologii „stydí létat“, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výrobci luxusních soukromých letadel sázejí na biopalivaVideo: Reuters

 
Článek

Výrobce tryskáčů Gulfstream v Las Vegas ukázal pět letadel, která pohání biopalivo vyrobené z hovězího loje. A to není všechno. Výrobce biopaliva World Energy z Kalifornie, který zmíněné palivo pro Gulfstream dodává, pracuje na palivu z tuků, sádla a olejů, což jsou všechno vedlejší produkty masného průmyslu. Stejně jako zmíněný lůj jde o odpadní produkty, které nejsou k jídlu.

Americký Gulfstream věří, že alternativní paliva, která pomáhají snižovat emise, přilákají ekologicky smýšlející zákazníky a korporace.

Princ Harry s Meghan kážou o ekologii, sami létají soukromými letadly sem a tam

Evropa

Na biopaliva se chce zaměřit také kanadský výrobce letadel Bombardier. „Letecký průmysl se zavázal kvůli ochraně klimatu snížit emise o 50 procent do roku 2050. Alternativní paliva jsou klíčovým pilířem, jak toho dosáhnout,“ řekl mluvčí firmy Mark Masluch.

Jak dodává Reuters, ekologická paliva mají pomoci, aby se bohatí a slavní „nestyděli létat“. Kritice v poslední době čelil například britský princ Harry a jeho manželka Meghan, kteří létají soukromým tryskáčem a přitom hlásají ochranu životního prostředí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám