Hlavní obsah

Loterie Tipsportca neprošla, kvůli Sazce se musela přejmenovat na Tipšestku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Sázková kancelář Tipsport obdržela od soudu předběžné opatření, podle něhož nesmí použít pro svou novou loterii název Tipsportca. Číselnou loterii firma podle plánu v pondělí spustí, ale s jiným názvem, a to Tipšestka. Název loterijní hry Tipsportca je podle mluvčí loterijní společnosti Sazka Lenky Tiché za hranicí porušování práv k ochranným známkám, jejichž majitelem je Sazka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Sazka podala návrh na předběžné opatření proti Tipsportu. Jeho předmětem je užívání názvu Tipsportca pro novou číselnou loterii," uvedla Tichá s tím, že Městský soud v Praze rozhodl ve prospěch Sazky, která provozuje loterii Sportka, a vydal usnesení o předběžném opatření. Na základě něj je Tipsport povinen zdržet se dočasně užívání označení Tipsportca pro název jakéhokoli svého produktu.

V tiskovém prohlášení později v pátek Tipsport uvedl, že pondělní loterii zahájí, ovšem s jiným názvem Tipšestka, který avizuje, že se ve hře bude tipovat šest čísel z 36.

V reakci na předběžné opatření soudu uvedl v tiskové zprávě ředitel Tipsportu Petr Kynbel: „Při hledání názvu pro naši loterii jsme pochopitelně vycházeli z obchodního názvu naší společnosti a dalších dlouhodobě užívaných korporátních znaků. Jsme přesvědčeni, že přidáním dvou písmen jsme neporušili žádné obecně právní předpisy,"

„Předběžnému opatření soudu ale musíme vyhovět, přestože jsme jej obdrželi čtyři dny před začátkem loterie. Je to pro nás velmi překvapivé a nepříjemné, nicméně loterii jsme přejmenovali. Dnes jsme se se zástupcem Sazky panem Cupkou dohodli, že v této věci nebude ani jedna strana podnikat další soudní kroky,“ dodal Knybel.

Číselnou loterii zatím provozuje jen Sazka, která je od konce května v konkurzu.

Podle Tipsportu se kromě jména jinak nic nemění, to znamená, že lidé mohou podávat sázky od pondělí 11. července na všech téměř 1000 pobočkách Tipsportu. První losování výherních čísel se má uskutečnit v neděli 17. července.

Loterii chystá i Fortuna a Synot Tip

Konkurenční Fortuna plánuje v polovině července spustit novou číselnou loterii Fortuna Lotto, jejíž týdenní tah čísel s jackpotem bude také přímým konkurentem Sportky provozované Sazkou. Fortuna má pro sázení v číselné loterii smlouvu zatím na tisícovku prodejních míst.

Povolení k provozování číselných loterií dostala od ministerstva financí také společnost Synot Tip. Ta spuštění číselné loterie plánuje na září letošního roku. O licenci požádala také sázková společnost Chance.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám