Hlavní obsah

Litr benzinu už stojí přes 31 korun

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu opět zdražily. Cena benzinu se vyšvihla nad 31 korun za litr. Nejprodávanější benzin Natural 95 se ve středu u čerpacích stanic v Česku prodával v průměru za 31,17 Kč, což je o 38 haléřů více než před týdnem. Nafta od minulé středy zdražila o 26 haléřů na 29,48 koruny za litr. Vyplývá to z dat společnosti CCS.

Článek

Ceny pohonných hmot v Česku rostou přibližně od poloviny ledna. Benzin už je tak v tuto chvíli dražší i v meziročním srovnání, což je nová situace. Před rokem stál litr naturalu 28,83, tedy o 2,34 koruny méně, než je aktuální cena.

Meziročně dražší je letos poprvé i nafta. Stojí o 88 haléřů více než před rokem, kdy litr vycházel na 28,60 koruny.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde litr benzinu vyjde v průměru na 30,86 koruny. Litr nafty tam prodávají průměrně za 29,09. Naopak nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze, kde litr benzinu vyjde průměrně na 31,58 koruny. Nafta se v metropoli tankuje za 30,15 koruny za litr.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 24. březnu

Ceny ropy ve středu výrazně rostly. Kolem středečních 18:00 SEČ cena severomořské ropy Brent rostla o 6,1 procenta na 64,57 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI si ve stejnou dobu připisovala 6,2 procenta a prodávala za 61,32 dolaru za barel.

Na začátku roku se ceny ropy Brent pohybovaly kolem 50 dolarů za barel.

Ropa je na ročním maximu

Ekonomika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám