Hlavní obsah

Lidé vyrazili nakupovat. Utratí i 12 tisíc, říká prodavačka

Lidé v obavě z koronaviru, který se šíří po Evropě, vyrazili ve středu do obchodů a zásobí se potravinami. Především těmi trvanlivými. Mnohé regály jsou prázdné. Jedna z prodavaček redaktorovi Novinek řekla, že nejsou výjimkou nákupy za 11 i 12 tisíc korun. V ČR zatím žádný případ nákazy potvrzen nebyl.

BEZ KOMENTÁŘE: Prázdné regály v pražském hypermarketu

 
Článek

Lidé nakupují především mouku, těstoviny, olej a také konzervy. Jiné zboží, jako například zelenina nebo cukrovinky, je tolik nezajímá.

„Jsme už v několikátém hypermarketu a všude je to stejné. Vyprodané jsou těstoviny, konzervy, mouka,” řekl Novinkám zákazník v pražském Tesku.

Další uvedl, že chtěl koupit špagety a musel kvůli tomu do několika obchodů.

Redaktor Novinek byl také v Globusu a v Albertu na pražském Zličíně, všude je situace podobná. Pryč je především levnější zboží v akcích.

Foto: Novinky

Prázdný regál v obchodě na pražské Zbraslavi

Prodavačka v jednom z hypermarketů popsala, že obchody jsou plné už od rána.

„Zítra si půjdu nakoupit, jestli ještě bude co. Od rána účtujeme nákupy v hodnotě i 11 nebo 12 tisíc korun.”

Prodeje rostou o desítky procent

Že zájem lidí o trvanlivé potraviny roste, potvrdili i mluvčí řetězců. „Nárůsty prodejů jsou v desítkách procent,” řekl ČTK mluvčí prodejen Tesco Václav Koukolíček.

Lidé více nakupují trvanlivé potraviny, zásob mají obchody dost

Ekonomika

Podle mluvčí Kauflandu Renaty Maierl je možné, že u některých produktů dojde ke krátkodobému nedostatku. Řetězce ale ujišťují, že jsou dobře zásobeny.

„Zvyšujeme objednávky do obchodů a závozy zboží. Předpokládáme, že zvýšený zájem potrvá pouze několik dní, než se zákazníci dostatečně předzásobí,” uvedl ředitel komunikace obchodů Albert Jiří Mareček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám