Hlavní obsah

Lidé poslali peníze za letenky přes internet, na letišti je ale museli platit znovu

Právo, cis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Nejméně dvacet lidí podvedla zatím bezejmenná žena z neexistující cestovní kanceláře CK Adnan Al Madani Travel Agency, která nabízela levné letenky do Jakarty, Bali, Thajska i jinam. Agentura totiž neexistuje, žena je podvodnice a lidé, co chtěli cestovat levněji, nakonec platili dvakrát. Pokud chtěli odletět, museli si letenky koupit ještě jednou, přímo na letišti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Když potom ženu kontaktovali emailem a dožadovali se vysvětlení a vrácení peněz, tak se odmlčela a na emaily nereagovala,“ upřesnila mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

První poškozená skupina se skládala z jedenácti lidí, dalších devět se přihlásilo později. Shodli se v tom, že komunikovali se ženou, která mluvila slovensky a poplatek za letenku platili do zahraniční banky, patrně arabské. Škoda, kterou podvodnice způsobila, bude zřejmě vyšší než tři sta tisíc korun.

Poškození jsou z různých koutů země. První trestní oznámení však podali v Mostě, a tak se případem zabývá právě mostecká policie.

S podvodníky mají policisté z této části severních Čech bohaté zkušenosti. Ročně řeší desítky případů, jejichž aktérům často nechybí notná dávka fantazie. Prokázal ji například čtyřiatřicetiletý podvodník z vesnice ve středních Čechách, který obelhával a okrádal obyvatele Mostu. Vydával se za sklenáře i za policistu. A byl velmi pracovitý. Úřadoval denně a pokaždé byl úspěšný. Podvodu se dopustil nejméně v deseti případech.

Když se představil jako policista, nakukal poškozenému, že mu někdo vykradl bankovní konto a ať mu tedy ukáže peníze, co má, aby si mohl opsat čísla. Muž mu dal 2 500 korun, a protože neměl tužku a papír, odskočil si falešný policista do auta, aby si čísla bankovek napsal. Zmizel i s penězi a ještě stačil ukrást mobil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám