Hlavní obsah

LG Philips v Hranicích je stále v konkurzu, ale vyrábí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Závod LG.Philips v Hranicích na Moravě musel kvůli krachu své mateřské společnosti LG.Philips Displays Holding na začátku roku zastavit výrobu. Nyní se mu ale překvapivě daří, našel trhy pro klasické televizní obrazovky, které vyrábí.

Článek

Od začátku roku do poloviny května vyrobil závod 838 000 obrazovek, což je o 5000 více než ve stejném období loni. Vedení závodu je přesvědčeno, že získá další zakázky, které zabezpečí závodu odbyt nejméně do konce letošního roku.  Obrazovky se daří vyvážet do rozvojových zemí, kde ještě není takový zájem o tzv. plazmové obrazovky.

"V minulých týdnech jsme přestavěli výrobní linky a soustředíme se na produkci nejvíce žádaných klasických obrazovek s úhlopříčkami 28 a 29 palců (71 a 73 centimetrů)," oznámil ředitel hranické továrny Phil Styles.

Hranický závod se dostal do finančních problémů kvůli rozhodnutí nizozemské společnosti LG.Philips Displays Holding, jež oznámila začátkem roku, že už nebude podporovat několik svých ztrátových dceřiných firem, a požádala o ochranu před věřiteli. Nizozemský soud na holdingovou společnost vyhlásil bankrot.

Firma hledá nového investora

"S mateřskou nás nadále spojují majetkové podíly, jsme tudíž nadále ve krachující skupině. Důležité ale je, že správce konkurzní podstaty i banky podporují náš provoz. Vyrábíme také jako samostatný subjekt," řekla mluvčí závodu Zuzana Fojtíková.

Management společnosti nyní podle ní hledá ve spolupráci s agenturou CzechInvest strategického investora. "Zájemců o továrnu je dostatek. Do současné doby se uskutečnilo minimálně deset jednání. Bližší informace ale zatím nebudeme sdělovat," uvedla mluvčí. Doplnila, že hranický závod nyní zaměstnává více než 1200 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Vláda chce LG. Philips podat pomocnou ruku

Vláda chce pomoci firmě LG. Philips Displays v Hranicích na Moravě. Ta kvůli nedostatku financí v pátek zastavila výrobu obrazovek poté, co mateřská nizozemská...

Továrna LG.Philips v Hranicích obnoví výrobu

V závodu LG.Philips Displays Czech Republic v Hranicích, kde se v pátek zastavily všechny výrobní linky, bude v úterý obnovena produkce klasických televizních...

Výběr článků

Načítám