Hlavní obsah

Křetínský s Tkáčem nabídli za obchodní skupinu Metro 5,8 miliardy eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Investiční skupina EPGC Daniela Křetínského a Patrika Tkáče učinila nabídku na převzetí německé společnosti Metro, cenu všech akcií hodnotí na 5,8 miliardy eur (148,5 miliardy korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Křetínský

Článek

„Společnost EP Global Commerce předložila akcionářům společnosti Metro AG dobrovolnou veřejnou nabídku na převzetí všech kmenových a prioritních akcií bez jmenovité hodnoty,” sdělil mluvčí skupiny Daniel Častvaj.

Podle něj skupina za kmenové akcie nabízí EPGC 16 eur a za prioritní 13,8 euro,

„Nabídka je podmíněna mimo jiné tím, že EPGC dosáhne na dostatečný počet akcií nutných k převzetí kontroly nad společností Metro," upřesnil Častvaj.

Společnost Metro se značkou Metro Cash & Carry má podle svého webu v 25 zemích více než 760 obchodů a zaměstnává přes 100 000 lidí. Obsluhuje přitom asi 21 milionů zákazníků.

V České republice je skupina Metro zastoupena od roku 1997. Její divize Makro Cash & Carry ČR provozuje v Česku 13 velkoobchodních center, uvedla ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám