Hlavní obsah

Koruna pokračuje v posilování

Novinky, bož

Koruna, která v úterý posílila o 17 haléřů na 26,43 Kč za euro, pokračuje v růstu i ve středu. Před třetí hodinou odpoledne rostla na 26,36 koruny. Za oba dny tak posílila o více než procento a nadále zůstává na nejvyšších hodnotách od 13. března. Tehdy euro vycházelo na 26,04 koruny. Vyplývá to z dat serveru Kurzy.cz.

Článek

Koruna v úterý razantně posílila po oznámení dohody evropských lídrů o rozpočtovém rámci EU na příštích sedm let a shodě na parametrech fondu obnovy ekonomik.

Tento pozitivní trend nyní pokračuje. Naopak burzy v úterním posilování nepokračují. Index pražské burzy před třetí hodinou odpoledne odepisoval 1,13 procenta, německý DAX klesal o 0,44 procenta a britský FTSE 100 klesl o 0,91 procenta.

Koruna prudce posiluje, je nejsilnější od poloviny března

Ekonomika

Hodnota koruny se silně propadla ve druhé polovině března, kdy ji dolů strhly obavy z globálního šíření nemoci covid-19. Na pomyslné dno si sáhla 24. března, kdy jedno euro vyšlo na 27,81 koruny.

Koruna i další regionální měny v podobných situacích oslabují, protože je investoři podobně jako akcie považují za riziková aktiva.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám