Hlavní obsah

Koruna nevěděla kudy kam, nakonec výrazně posílila

Novinky, toh
PRAHA
Aktualizováno

Česká měna pokračuje ve výkyvech vůči zahraničním měnám z předešlých dní. Po několika výrazných propadech střídajícími se s posílením koruna ve středu výrazně zpevňovala. Vůči euru zpevnila pod 24 korun a proti dolaru se obchodovala pod hranicí 18,50 Kč. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Koruna z počátku dne nevěděla kudy kam, nicméně v odpoledních hodinách zamířila ke svým silnějším úrovním. Výrazně zpevnily i ostatní regionální měny, když se na trhy pomalu vrací chuť investovat do rizikovějších instrumentů,“ komentoval středeční vývoj koruny analytik Komerční banky Miroslav Frayer.

Dodal, že kurz tuzemské měny nereagoval na žádné domácí zprávy z ekonomiky, koruna posílila jen díky zpevňujícím sousedním měnám.

:. Vývoj kurzu koruny vůči euru od začátku roku. Graf: ČNB

Česká měna již v předešlých dnech doslova skákala ze silnějších hodnot na ty nejslabší za poslední rok. Rozdíly v kurzu během jednoho dne dělaly například až jednu korunu. Například vůči dolaru se dostala nad hranici dvaceti korun. Přitom její letní maxima se pohybovala pod 14,50 Kč/USD.

Analytik tvrdí, že i po zbytek týdne bude měna reagovat na dění v regionu. Teprve příští týden, se očekávají tuzemská makrooekonomická data, která mohou korunu ovlivnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám