Hlavní obsah

Klienti Bohemia Energy oblehli dodavatele poslední instance ČEZ

Zákazníci skupiny Bohemia Energy, která ukončila činnost, ve středu doslova oblehli distribuční centra společnosti ČEZ. Například v Hradci Králové se tvořily až hodinové fronty.

Klienti Bohemia Energy oblehli distribuční centra ČEZ Video: Vladimír Prouza, Právo

 
Článek

„Jsem klientem ČEZ a potřeboval jsem vyřešit nějaké drobnosti. Raději jsem to vzdal,“ řekl starší muž. Desítkám ostatních nezbylo než trpělivě čekat na některou z volných přepážek.

„Aktuálně jich bylo otevřeno sedm. V případě nutnosti jsme připraveni je posílit na devět i více. Bez energií nikoho nenecháme,“ uvedla mluvčí královéhradecké skupiny ČEZ Šárka Lapáčková Beránková.

„Situace, že bychom přestali dodávat elektřinu, nenastane. Jako jeden ze tří tzv. dodavatelů poslední instance to máme spolu se společnostmi E.ON Energie a Pražská energetika za povinnost,” podotkla mluvčí.

Sami se ozveme, uklidňují klienty Bohemia Energy dodavatelé poslední instance

Ekonomika

„Zvládli jsme to mnohokrát v minulosti. Podnikáme všechny kroky, abychom se postarali o klienty konkurence, která má problémy. Dodávky domácnostem, živnostníkům, firmám a městům probíhají bez přerušení,“ doplnila mluvčí.

Krach Bohemia Energy znamená pro řadu zákazníků energetické společnosti vyšší výdaje za elektřinu plyn i teplo.

Dvě domácnosti ženy ze Špindlerova Mlýna přijde nucená změna dodavatele ročně na tisíce korun.

„Počítám, že půjde o skoro deset tisíc korun. Kdysi nás zlákali, oproti jiným dodavatelům, na příznivé ceny za elektřinu a plyn,“ tvrdila dlouholetá zákaznice Bohemia Energy.

„Vyřídit on-line změnu distributora nešlo. Systém nefungoval,“ tvrdil další z bývalých klientů Bohemia Energy.

Bohemia Energy končí. Milion lidí musí hledat nového dodavatele

Ekonomika

„Je možné že call centrum i síť byly zrovna přetížené. Jde o značný nápor,“ reagovala Lapáčková Beránková, s tím že lidé nemusejí nutně volat ani chodit na pobočky ČEZ. „Bude-li to nutné, budeme je sami kontaktovat,“ dodala.

Smluvní závazky původních dodavatelů energií, podle Lapáčkové Beránkové, ČEZ nepřebírá.

„Ceny energií se budou řídit aktuálními ceníky ČEZ. Začínají jako noví zákazníci bez ohledu na to, jak měli postavené smlouvy u předchozích dodavatelů, s nimiž si musejí vyřídit všechny náležitosti,“ podotkla.

O důsledku krachu Bohemia Energy na klienty informují také Seznam zprávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám