Hlavní obsah

Klávesy s nebezpečnou šňůrou ČOI zakázala

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Inspektoři České obchodní inspekce (ČOI) při kontrole objevili nebezpečný výrobek. Konkrétně jde o elektrické klávesy s názvem Shan Dou, SD-4901A s nebezpečnou přívodní síťovou šnůrou, kde hrozí úraz elektrickým proudem. Výrobce není znám.

Foto: Česká obchodní inspekce

Nebezpečné klávesy

Článek

Klávesy, vybavené dvěma reproduktory, mohou být napájeny buď bateriemi, nebo přímo z elektrické sítě pomocí oddělitelného přívodu s plochou vidlicí. Výrobek je distribuován v kartonové krabici.

„Rozměry ploché vidlice neodpovídají předepsanému vzoru a při jejím zasunutí do zásuvky může uživatel utrpět úraz elektrickým proudem. Kromě toho chyběl návod k bezpečnému užívání v českém jazyce a výrobek nebyl řádně označen,“ informoval ústřední ředitel ČOI Vladimír Velčovský.

Z toho důvodu byl prodej kláves okamžitě zakázán a ČOI připravuje jejich nahlášení do databáze nebezpečných výrobků systému RAPEX.

Na obalu výrobku je mimo jiné uvedeno CE, WARNING: CHOCKING HAZARD. Na výrobku je uvedeno CE, SD 4901A, made in China, v místě pro přívod elektrického proudu je na výrobku uvedeno AC – 220V.

Reklama

Výběr článků

Načítám