Hlavní obsah

Kellnerova PPF prodala čtvrtinový podíl v maďarském Telenoru

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera prodala 25procentní podíl v maďarské radiokomunikační firmě Telenor společnosti Antenna Hungária, informovala ve čtvrtek mluvčí PPF Jitka Tkadlecová. Cenu nezveřejnila.

Foto: Petr Horník, Právo

Centrála PPF

Článek

PPF věří, že tato transakce umožní maďarskému Telenoru zkonsolidovat a plně využít hlavní přednosti a strategické synergie obou maďarských firem, tedy Telenor Hungary/Telenor Real Estate a Antenna Hungária. V holdingové společnosti, která vznikla pro účely společného podniku, vlastní skupina PPF 75procentní podíl a Antenna Hungária zbývajících 25 procent.

„Tato transakce posílí naši pozici na vyspělém a vysoce konkurenčním maďarském telekomunikačním trhu. Zároveň je v souladu se strategií PPF jako dlouhodobého investora v segmentu telekomunikací ve střední a východní Evropě,“ řekl Ladislav Bartoníček, akcionář skupiny PPF, který je odpovědný za telekomunikační aktiva skupiny. V oblasti telekomunikací PPF patří také mobilní operátor O2 a společnost Cetin.

PPF podepsala dohodu s majitelkou Novy CME o úplném převzetí

Ekonomika

PPF bude nadále řídit obchodní aktivity maďarského Telenoru, vedení společnosti se nemění. Společnost Antenna Hungária jako strategický partner obsadí v nově vytvořené holdingové společnosti místo jednoho člena v představenstvu a jednoho člena v dozorčí radě.

Skupina PPF převzala aktivity společnosti Telenor v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku loni v červenci.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši více než 45 miliard eur (1,15 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám