Hlavní obsah

Jeden z největších slevových portálů nefunguje. Majitel dluží až padesát miliónů

Jeden z největších tuzemských slevových portálů NakupvAkci.cz přerušil činnost. Společnost ve středu z webu stáhla všechny nabídky zlevněného zboží. Na facebookovém účtu portálu, který firma ve středu smazala, se množily stížnosti klientů a obchodních partnerů ohledně pozdních plateb či nedodání zboží. Mobilní telefony do společnosti jsou vypnuté.

Foto: NakupvAkci.cz

Podle deníku E15 dluží provozovatelé portálu ze společnosti Garuma až padesát milionů korun.

Článek

Minulý rok byl NakupvAkci s podílem na trhu přes devět procent třetím největším slevovým serverem v Česku.

„Tento slevový server je nedůvěryhodný. Dluží mi už 36 dnů peníze z vyúčtování mojí akce a je zajímavé, že svoji provizi si vyúčtovali jako první,” uvedl na facebookovém profilu NakupvAkci.cz Vlastimil Sláma s tím, že podává trestní oznámení. „Důrazně nedoporučuji kupovat přes tento portál Powerbanku za 349 Kč, voucher dorazil v pořádku, ale obchodník absolutně nekomunikuje, pravděpodobně se jedná o podvod,” píše další stěžovatel na Facebooku.

Česká obchodní inspekce (ČOI) obdržela v průběhu roku desítku stížností od nespokojených klientů portálu. „Stěžovali si v drtivé většině na to, že nedostali zaplacené zboží nebo službu,” uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich. Podle něj se ale klienti v tomto případě musí obrátit na policii či soud.

Provozovatelé dluží až 50 miliónů

Podle deníku E15 dluží provozovatelé portálu ze společnosti Garuma až padesát miliónů korun.

„Nám od léta dluží 58 tisíc, budeme uvažovat o dalších krocích. Zřejmě tam asi nic nezůstalo, tak aby nás právníci nestáli víc, než z portálu dostaneme. Výše celkového dluhu bude asi v řádu několika miliónů,” cituje deník zástupce penzionu z Českých Budějovic.

Trestní oznámení řeší policie na Praze 4.

Z žebříčku slevových serverů předloni vypadl tehdy třetí největší portál Zapakatel.cz, který ukončil činnost. Počet aktivních slevových serverů v Česku klesl na 40. Obrat slevového trhu se pohybuje kolem 3,5 miliardy korun ročně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám