Hlavní obsah

Jeden z největších slevových portálů končí, poškození klienti se mohou obracet na soud

Aktualizováno

Jeden z největších slevových portálů NakupvAkci.cz ukončil činnost a je na cestě do insolvence. Klienti se mohou se svými požadavky obracet na soud. Minulý rok byl NakupvAkci s podílem na trhu přes devět procent třetím největším slevovým serverem v Česku.

Foto: NakupvAkci.cz

Podle deníku E15 dluží provozovatelé portálu ze společnosti Garuma až padesát miliónů korun.

Článek

„Omlouváme se všem zákazníkům i obchodním partnerům, ale naše společnost byla nucena po šesti letech provozu ukončit svou činnost,” uvedla firma. Důvod krachu provozovatel neuvedl.

„V současné době připravujeme návrh na insolvenci. Klienti, jejichž závazky dosud nebyly uspokojeny proto žádáme, aby se obrátili na insolvenční soud s přihláškou pohledávky,” uvedla firma Garuma, která portál provozuje.

Portál měl problémy již delší dobu. Vše vyvrcholilo ve středu, kdy web přerušil činnost. Společnost z něj smazala všechny nabídky zlevněného zboží. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Slevový portál Nákup v akci tímto prohlášením na svém webu oznámil konec.

Na facebookovém profilu portálu, který firma ve středu smazala, se množily stížnosti klientů a obchodních partnerů ohledně pozdních plateb či nedodání zboží. Mobilní telefony společnosti byly celý den vypnuté.

Česká obchodní inspekce (ČOI) obdržela v průběhu roku desítku stížností od nespokojených klientů portálu.

„Stěžovali si v drtivé většině na to, že nedostali zaplacené zboží nebo službu,” uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich. Podle něj se ale klienti v tomto případě musí obrátit na policii či soud.

Provozovatelé dlužili až 50 miliónů

Podle deníku E15 dlužili provozovatelé portálu ze společnosti Garuma až padesát miliónů korun.

„Nám od léta dluží 58 tisíc, budeme uvažovat o dalších krocích. Zřejmě tam asi nic nezůstalo, tak aby nás právníci nestáli víc, než z portálu dostaneme. Výše celkového dluhu bude asi v řádu několika miliónů,” cituje deník zástupce penziónu z Českých Budějovic.

Z žebříčku slevových serverů předloni vypadl tehdy třetí největší portál Zapakatel.cz, který ukončil činnost. Počet aktivních slevových serverů v Česku klesl na 40. Obrat slevového trhu se pohybuje kolem 3,5 miliardy korun ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám