Hlavní obsah

Inspekce objevila v pekařství myší trus, byl i v krabičce s čajem

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Nemilého překvapení se dočkali inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce při březnové kontrole prostor Pekařství Ječmínek ve vestibulu stanice Luka na trase metra B v Praze 5. Na místě totiž zjistila rozsáhlý výskyt myšího trusu, který byl skutečně téměř všude. Uvedl to mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Článek

„Při kontrole ze dne 14. března 2013 zde SZPI zjistila rozsáhlý výskyt myšího trusu, pohryzků a dalších stop přítomnosti hlodavců přímo v prodejně i mezi potravinami v zázemí, kde provozovatel vyrábí pekařský, cukrářský a lahůdkářský sortiment,“ informoval Kopřiva. Inspektoři následně uložili zákaz užívání těchto prostor.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Stopy po činnosti hlodavců a myší trus inspekce zjistila na celé ploše provozovny. Objevila je mimo jiné uvnitř chladící vitríny s nebalenými cukrářskými a lahůdkářskými výrobky, které zde byly nabízeny k prodeji, v lednici se surovinami pro výrobu potravin, na prodejním stojanu s preclíky, na chladících a mrazících zařízeních, v krabičce s čajovými sáčky a v přepravce se starším pečivem.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Otevřeno hned druhý den

Společnost MMO Bohemia jakožto provozovatel si s celou věcí však evidentně hlavu nelámala a následující den v uvedené prodejně opět zahájila činnost, aniž požádala příslušný inspektorát o uvolnění zákazu.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Podle Kopřivy tak došlo k přestupku porušení uloženého opatření. „Podle uvedeného zákona je oprávněn uvolnit zákaz na užívání prostor pouze příslušný inspektorát na základě kontroly odstranění nedostatků,“ doplnil mluvčí s tím, s provozovatelem bude zahájeno správní řízení.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám