Hlavní obsah

Hyundai prudce poklesl zisk, koronavirus sráží prodeje

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk korejské automobilky Hyundai v prvním čtvrtletí letošního roku klesl meziročně o 42,1 procenta na 552,7 miliardy wonů (11,48 milionu korun). Automobilka to oznámila ve čtvrtečním tiskovém prohlášení. Prodeje se propadly o 11,6 procenta na 903 371 vozů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pracovníci přicházejí do automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku, která 14. dubna 2020 po třítýdenní odstávce zapříčiněné pandemií nového typu koronaviru jako první velký podnik v Česku obnovila výrobu.

Článek

Hyundai navíc uvedla, že dopady globální pandemie covid-19 se plně projeví teprve ve výsledcích za druhé čtvrtletí.

Automobilky očekává další pokles ziskovosti vzhledem ke klesající poptávce po automobilech a rostoucí nejistotě v odvětví automobilového průmyslu.

Automobilka prodala za první tři měsíce roku 903 371 automobilů, zatímco ve stejném období loňského roku to bylo 1 021 391 vozů.

Automobilka Hyundai v Nošovicích jako první obnovuje výrobu

AutoMoto

Pokud jde o odbyt mimo Jižní Koreu, došlo k poklesu o 11,1 procenta na 744 310 vozů.

Automobilka chce na počínající krizi reagovat posílením konkurenceschopnosti svých modelů pro jihokorejský trh, kde je poptávka celkem stabilní. Mimo korejský trh rozšíří dodávky modelů SUV.

Český závod Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku na přelomu března a dubna na tři týdny přerušil výrobu. Ta byla následně obnovena 14. dubna s tím, že se v továrně i kvůli hladkému náběhu výroby ze začátku místo obvyklých tří začalo pracovat jen na dvě směny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám