Hlavní obsah

Hyundai potvrdil zahájení výroby v Nošovicích 3. listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOŠOVICE

Nošovická automobilka ve čtvrtek oficiálně potvrdila, že 3. listopadu spustí výrobu. Firma tak potvrdila informace Práva. Prvním sériově vyráběných vozidlem bude Hyundai i30. Továrna ale ještě nemá konečné povolení pro výrobu automobilů.

Článek

Přesně minulý týden společnost zahájila provoz energocentra a výrobu převodovek.

Mluvčí HMMC Petr Vaněk Právu minulý týden řekl, že do doby, než Hyundai zahájí sériovou výrobu aut, půjde celá nošovická produkce převodovek do sesterské automobilky Kia v Žilině, kam se zatím musejí převodovky dovážet z Koreje.

Povolení k úplné výrobě by podle Vaňka měla společnost získat během pátku.

Letos podle Vaňka firma vyrobí Hyundaů i30 pro evropský trh zhruba 18 tisíc, z toho přibližně 500 aut bude pro zákazníky v Česku. Tato čísla jsou podle Vaňka podložena objednávkami.

Reklama

Související témata:

Související články

Čína zastavila dovoz vozů Hyundai a Kia

Největší jihokorejské automobilky Hyundai a Kia nemohou vyvážet své vozy do Číny. Hyundai Motor ve čtvrtek oznámil, že již od poloviny září nedostaly...

Hyundai v Nošovicích už vyrábí převodovky

Nová automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku ve čtvrtek zahájila provoz energocentra a výrobu převodovek. Po závěrečné kontrolní prohlídce...

Výběr článků

Načítám