Hlavní obsah

Hospodářská komora otvírá kancelář v Soulu

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hospodářská komora ČR otevře v pondělí v jihokorejském Soulu svou kancelář pro východní Asii. Kancelář bude tamním firmám a podnikatelům poskytovat informace o českém právním prostředí, trhu i s vazbou na EU, o možnostech spolupráce s českými podniky, atd. Zároveň bude pomáhat českým firmám, které chtějí exportovat, investovat nebo podnikat v Koreji a Japonsku.

Článek

Právu to řekl prezident komory Jaromír Drábek s tím, že projekt komora realizuje ve spolupráci s vládními agenturami CzechInvest a CzechTrade. Pondělního otevření kanceláře se zúčastní vedle Drábka i generální ředitelé obou agentur Tomáš Hruda a Ivan Jukl, a také náměstek ministra průmyslu a obchodu Robert Szurman.

Poté, co se korejská společnost Hyundai rozhodla umístit svou evropskou továrnu do Nošovic na Frýdecko-Místecku, začaly se o Česko zajímat další korejské firmy. Podle ředitele projektu Internacionalizace Jung-Sun Kima impuls k otevření české kanceláře v Soulu přišel po červnové misi manažerů patnácti korejských firem na Ostravsku. [celá zpráva]

Slovenská Kia má dobré zkušenosti

"Ukázalo se, že korejským firmám chybí informace o podnikatelském klimatu v České republice, o investičních pobídkách, lidských zdrojích, o trhu atd. Mise měla tak dobrou odezvu v Koreji, že ze strany korejských podnikatelů zazněly hlasy, zda by nebylo možné otevřít kancelář Hospodářské komory ČR v Soulu," řekl Právu. "Cítíme, že nedostatek informací na korejské straně je velký. Otevřením kanceláře v Soulu vznikne možnost přímého kontaktu," uvedl Drábek.

Automobilka Hyundai táhne do Česka další korejské investory a podle Kima zájem korejských firem o ČR ještě poroste. "V Žilině a jejím okolí, kde postavila továrnu sesterská Kia, podle našich informací funguje 48 korejských firem, a to nejen z automobilového průmyslu, ale i různých jiných odvětví. Ještě větší počet lze očekávat na Ostravku," dodal.

Reklama

Související články

Nošovická zóna bude kraj stát 280 miliónů

Na vybudování strategické průmyslové zóny Nošovice na Frýdecko-Místecku se bude Moravskoslezský kraj podílet 280 milióny korun. Spolufinancování přípravy zóny...

Výběr článků

Načítám