Hlavní obsah

Granty nadace Komárkových pomohly 150 000 seniorů

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádná grantová výzva Nadace Karel Komárek Family Foundation pro organizace pomáhající seniorům v době pandemie od 23. března do 27. dubna přijala téměř tři stovky žádostí nestátních neziskových organizací a poskytla granty 240 z nich. Jejich prostřednictvím pomohla více než sto padesáti tisícům seniorů.

Foto: KKCG

Karel Komárek

Článek

Z grantů byly mimo jiné financovány i náklady spojené s činností více než dvaceti tisíc zaměstnanců a dobrovolníků.

Nadační příspěvky směřovaly hlavně na nákup ochranných pomůcek, dezinfekcí, mimořádné odměny pečovatelům, pracovníkům sociální péče a lidí v terénu, koordinaci dobrovolníků a projekty, které aktivizují seniory a další. Do grantové výzvy nadace vložila více než dvě desítky milionů korun.

„Když pandemie vypukla, ve správní radě jsme se rychle rozhodli poskytnout pomoc nejvíce ohrožené skupině ve společnosti – seniorům. Od začátku krize jsme vnímali, že mnohá zařízení a organizace, které se seniory pracují, zoufale potřebují okamžitou pomoc. Protože se jim jí často nedostávalo, rozhodli jsme se ji nabídnout my,“ řekla členka správní rady nadace Štěpánka Komárková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám