Hlavní obsah

Francouzský přístav Calais zablokovala stávka, tunel byl uzavřen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stávkující pracovníci trajektové přepravy zablokovali v úterý francouzský přístav Calais. Narušili námořní dopravu i železniční spojení mezi Francií a Británií pod kanálem La Manche, které provozuje společnost Eurotunnel. Zaměstnanci protestují proti restrukturalizaci trajektové přepravy MyFerryLink, která je divizí Eurotunnelu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Francouzský přístav Calais zablokovala stávka.

Článek

Vlaky mezi Francií a Británií se odpoledne v obou směrech zastavily, neboť na trať pronikli stávkující námořníci, kteří na kolejích zapálili pneumatiky. "Byli jsme vyrozuměni, že demonstranti se dostali na koleje, což znamená, že Eurotunnel je z bezpečnostních důvodů dočasně uzavřen," uvedla společnost v prohlášení, z něhož citovala agentura AFP.

Již dříve se asi stovce protestujících podařilo s pomocí hořících pneumatik zablokovat hlavní cestu k podmořskému tunelu. Protestující dav způsobil u příjezdové cesty k terminálu dopravní zácpu.

"Očekáváme, že řádný provoz se rozběhne zítra," uvedl Eurotunnel. Vlaky Eurostar, které v podmořském tunelu jezdí, tak po celý zbytek úterý nebudou La Manche překonávat. Stávkující na trať pronikli přes terminál.

Vzniklých dopravních problémů se podle médií pokoušejí využít uprchlíci, kteří se snaží dostat do kamiónů směřujících do Británie. Ke kamiónům, které byly nuceny zastavit, proto byla povolána policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám