Hlavní obsah

Fortuna hlásí propad zisku kvůli rozjezdu Lota o více než polovinu

Praha

Sázková firma Fortuna Entertainment Group vytvořila ve třetím čtvrtletí zisk před úroky, daní a odpisy (EBITDA) 2,3 miliónu eur (asi 57,8 miliónu korun). To je v porovnání se stejným obdobím loňského roku propad přibližně o 58 procent. Hrubý výnos po vyplacení výher se zvýšil o 9,2 procenta na 23,1 miliónu eur (asi 581 miliónů korun). Společnost to uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

Výsledek podle agentury Reuters značně zaostal za odhady analytiků a na jeho zhoršení se podepsaly především náklady na rozjezd loterie. Analytici v průměru očekávali, že zisk bude ve čtvrtletí činit 3,8 milionu eur.

„Ve třetím čtvrtletí výsledky sportovního sázení nadále rostly díky velkému rozmachu sázení pres internet, a to navzdory menšímu počtu atraktivních sportovních událostí v tomto roce,“ uvedl generální ředitel Fortuny Jiří Bunda. Firma podle něj počítá s brzkou možností internetového sázení v Polsku na základě udělené licence.

Nejvíce se sází v Česku a na Slovensku

Loterii Loto spustila Fortuna v červenci jako reakci na problémy Sazky. Na trhu stíracích losů získala Fortuna 50procentní tržní podíl, na trhu loterií 14 procent.

Celková hodnota přijatých sázek se ve třetím čtvrtletí zvýšila meziročně o 9,7 procenta na 92,64 miliónu eur (asi 2,3 miliardy korun). Na růstu se nejvíce podílelo sázení přes internet v Česku a na Slovensku a nově zavedená loterie v Česku. Ve třetím čtvrtletí vzrostly hrubé výhry ze sportovního sázení on-line o 31,3 procenta na 6,3 milionu eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám