Hlavní obsah

Ford prodělal za tři měsíce 1,4 miliardy dolarů

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Ford v pátek oznámila, že v prvním čtvrtletí letošního roku vykázala čistou ztrátu ve výši 1,4 miliardy dolarů (28,28 miliardy korun). Stejně jako ostatní společnosti je Ford zasažen globální krizí. Loni touto dobou měla firma zisk 70 miliónů dolarů.

Foto: Eric Thayer, Reuters

Článek

I přes vysokou ztrátu je výsledek příznivější než očekávání analytiků. Navíc je patrné výrazné zlepšení v hospodaření společnosti. V posledním čtvrtletí loňského roku totiž Ford prodělal 5,9 miliardy dolarů, za celý rok pak 14,6 miliardy dolarů.

„Náš výsledek odráží extrémně náročné obchodní podmínky na trhu a slabou poptávku po autech po celém světě,“ citovala BBC šéfa automobilky Alana Mulallyho.

Ford je jednou z amerických společností, která si ještě nevzala vládní půjčku. A nadále o státní pomoci neuvažuje. Desítky miliard dolarů museli v předešlých týdnech a měsících dostat konkurenti General Motors a Chrysler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám