Hlavní obsah

Flixbus v loňském roce přepravil 3,5 milionu lidí

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autobusový dopravce Flixbus dál pokračuje v expanzi. V loňském roce přepravil 3,5 milionu cestujících, což je o 30 procent více než o rok dříve. Zelené autobusy staví už na šedesáti zastávkách v Praze i v řadě dalších měst.

Foto: FlixBus

Autobusový dopravce FlixBus vstupuje na české vnitrostátní linky.

Článek

„Loni jsme na zdejších vnitrostátních linkách a těch, které směřují z ČR do zahraničí, přepravili celkem 3,5 milionu cestujících, o 30 procent více než za rok 2018,“ sdělil Právu ředitel české pobočky Flixbusu Pavel Prouza.

Ke svým zahraničním destinacím dostupným přímými autobusovými spoji z ČR přidal Flixbus loni například Oděsu, Umaň a Lvov na Ukrajině, Sarajevo a Visoko v Bosně a Hercegovině, nizozemský Rotterdam, belgické Antverpy i německá města Koblenz, Mohuč a Fürth.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím RegioJet a Flixbus

Soukromý vlakový a autobusový dopravce RegioJet označoval praktiky Flixbusu za nekalé.

Agresivní strategie

„Během jara postupně přidáme sezonní nabídku spojů na jih Evropy. Chceme otevřít další přímá spojení z Prahy do Španělska, Francie, Švýcarska, Velké Británie i Nizozemska. Pracovat budeme i na dalším propojení českých regionů s evropskými velkoměsty,“ informoval Prouza.

Jančuru jsme zničit nepřišli, tvrdí šéf FlixBusu

Ekonomika

Flixbus je součástí společnosti Flixmobility, která má svá centra v Evropě i USA.

Její expanzi do jednotlivých zemí provázejí spory s tamějšími dopravci, kterým konkuruje nezvykle nízkými cenami jízdného. Tak tomu bylo i v ČR, kde soukromý vlakový a autobusový dopravce RegioJet označoval praktiky Flixbusu za nekalé.

„Strategie Flixbusu se nezměnila, situaci se ale přesto podařilo uklidnit. Díky loajalitě našich cestujících a úpravě služeb vykázala naše společnost i v autobusové dopravě za loňský rok zisk a pasažérů ještě přibylo,“ řekl Právu mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Reklama

Související témata:

Související články

Německý dopravce FlixBus míří do USA

Německý autobusový dopravce FlixBus hodlá v příštím roce expandovat do Spojených států, jeho základnou se má stát kalifornské Los Angeles. Ve středu to oznámil...

Výběr článků

Načítám